maanantai 17. lokakuuta 2016

JOULULAHJA TOIVEENI
Joululahja toiveeni! Tämä yksi lahjatoive on itseasiassa piirtynyt viimeiset kolme neljä vuotta joulupukin lahjalistalleni. Osa teistä blogiani pidempään seuranneista saattaakin muistaa miten reilu kolme vuotta sitten haaveilin labradorinnoutajasta ja yhtä pentuetta kävimme jopa katsomassa. Tuosta pentueesta olisi tuolloin kasvattaja meille pennun luovuttanut, mutta hetki sen jälkeen tehty positiivinen raskaustesti muutti suunnitelmia. Kovaa kamppailua kävin tuolloinkin pennun oton kanssa, mutta lopulta tulin siihen tulokseen ettei olisi oikein koiraakaan kohtaan tulla perheeseen jonka elämä oli muuttumassa niin valtavasti. Ja olihan se sanomattakin selvää, että "kärsijäksihän" se koira siinä olisi joutunut. 

Nyt on tilanne kuitenkin eri; vauvavuodet ovat takana ja elämme tavallista lapsiperheen elämää. En sano ettei tämäkin aika olisi haastavaa & hektistä, mutta jos liikaa alkaa miettiä niin onko se elämä ikinä niin tasaista että koiran otolle aika olisi oikea. Perheenjäseneksihän koira tulee ja näin ollen osallistuu kaikkeen mihin mekin ja on siellä missä mekin.


cotondetulear

Rotuvalinnan suhteen olenkin käynyt melkoista pohdintaa; itselläni kun on kokemusta noutajista sekä paimenkoirista. Kuitenkin yhdessä tuumin tulimme siihen tulokseen, että joku pieni seurakoira olisi meille parhain vaihtoehto. Tällä hetkellä rotuvalintamme olisi Coton de Tulear!

Jouluksi tämä lahja ei kuitenkaan ole tulossa, saa nähdä löytyykö se vielä ensi vuodenkaan "paketistani", mutta mielelläni kuulisin mikäli siellä on cottonien omistajia kokemuksianne kyseisestä rodusta. Ja kaikkimuukin kommentointi aiheeseen liittyen on tervetullutta ja otetaan kiitollisena vastaan!


12 kommenttia:

 1. Meille muutti Cottoni elokuun 1.päivä. Pissarumban laannuttua voin täydestä sydämestäni kertoa, että todella täydellinen ja ihana, elämäämme rikastuttanut karvapallo tuhisee nyt jaloissa ;) Miellyttämisen haluinen, reipas ja sosiaalinen tapaus. Turkin hoito tietenkin vaatii huomiota, mutta kerran viikkoon kun pojun nappaa saunaan kaveriksi, niin lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Hetkeäkään en ole vielä katunut ja voithan käydä tutustumassa kasvattajan kautta rotuun tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Muutaman kasvattajan kanssa olenkin jo sähköpostin välityksellä ajatuksia vaihtanut ja toivon, että pääsisimme myös paikanpäälle tutustumaan rotuun. Lähinnä tuo haukkuherkkyys mietityttää kuten myös se että onko lapsiperheen rotu..

   Poista
 2. Upea rotuvalinta todelliselta rotunaiselta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopullista rotuvalintaa emme vielä ole tehneet, vaikka tämä coton tällä hetkellä kyllä ihan ehdoton ykkönen onkin!

   Poista
 3. Ai että miten ihana pikku trasseli tukko! :-) Toivottavasti pukki kuulee toiveesi ja saisitte uuden perheen jäsenen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täksi jouluksi haave tuskin toteutuu, mutta ehkä ensi jouluna tai tuleehan äitienpäiväkin keväällä ;)

   Poista
 4. Loistava valinta! Valkoiset karvapallerot on ihania!! Meijän "mopsi" on maltankoiran ja bolognesen sekoitus ja todella ihmisrakas. Haukkumisen on aloittanut vasta vanhalla iällä. Mut eipä se täällä maalla haittaa. Huono puoli Pompussa ehkä on se että lapsista hän ei pidä, koska ei ole niihin pennusta saakka tottunut. Ja eikä ole koskaan oikein muista koirista välittänyt. Tämäkin johtuu siitä, ettei pentuna saanut tutustua toisiin koiriin (koiralliset ihmiset menivät karkuun 1kg pentua). Mutta ne cottonit mitä mä tiedän, ni ovat kyllä ihania tapauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Saija <3 En malta odottaa että pääsen juttelemaan kasvattjien kanssa tarkemmin rodusta! Keskustelupalstoja lukemalla saa vähän ristiriitaista tietoa; toiset ovat sitä mieltä ettei cotton ole missään nimessä lapsiperheen koira kun taas toiset sitä mieltä, että on mitä ihastuttavin rotu lapsienkin kanssa!

   Poista
 5. Lisää koiria? Eikös sinulla ole jo 3-4 koiraa sukulaisten hoidettavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä anonyymi; tämä on taas hyvä esimerkki kommentista jolloin luullaan tietävänsä toisten asiat paremmin kuin henkilö itse, mutta todellisuudessa ei ole asioista mitään tietoa!

   Totta on, että minulla on kultainennoutaja äitini luona. Päädyimme tähän ratkaisuun aikoinaan varsin hyvistä syistä. Toki toivoin, että jonain päivänä kun asuisin muualla kuin yksiössä ja työt matkoineen eivät veisi päivästäni suurinta osaa voisin Hupin ottaa takaisin luokseni. Tämä olisi kuitenkin erittäin itsekästä, repäistä lapsiin tottumaton koira pois kodistaan keskelle vauhdikasta ja äänekästä lapsiperhearkea..eikä äitini enää tuosta kultaisesta luopuisikaan :)
   Toivottavasti vastaukseni nyt hieman oikaisi käsityksiäsi! Ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Meillä on bichon bolognese, joka on myös tuollainen valkoinen lattiakoira. Mietittiin aikoinaan myös cottonia ja havannan koiraa. Nämä kaikki olivat sellaisia, joita ei muistaakseni suositeltu lapsikotiin jostain syystä...Toki voi olla poikkeuksiakin. Riippuu kai koulutuksesta! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Mulla on Coton. Aivan ihana ja miellyttämisenhaluinen iloinen pallero. Kuitenkin epävarma, eikä sovellu lapsiperheeseen. Olen valitettavasti huomannut suuria ongelmia rodun yleistyessä. Luonnehäiriöitä on oikeasti paljon. Kasvattajat kieltävät tämän asian jyrkästi. Se on ikävää. Koirista jotain tietävänä koen, että monet Coton-kasvattajat eivät ole ollenkaan koiraihmisiä. Siksi heikkohermoisia koiria jalostetaan. Ole siis todella tarkkana kasvattajaa ja koiraa valitessasi. Olen kuullut monesta lapsia näykkäiseestä cotonista. Tervepäinen Coton on maailman ihanin ja paras koira. Kertakaikkiaan ihana otus! Sellaisen löytäminen... Hankalaa.
  Muista myös turkinhoito. Siihen pitää todellakin sitoutua. Jos pidät pitkänä, on se pestävä parin viikon välein. Takkujen selvittäminen ja turkinhoito ei ehkä ole lapsiperheessä se paras ajanviete. Turkin voi toki pitää lyhyenä, mutta se vaatii silti runsaasti hoitoa. Viestini siis, mieti tarkkaan ja selvitä asiaa. Tutustu useaan cotoniin, omistajaan ja kasvattajaan.

  VastaaPoista