keskiviikko 7. joulukuuta 2016

KEITTIÖN KAAPINOVIEN MAALAUS

Keittiön kaapinovien maalaus tai meidän tapauksessa maalauttaminen on ollut yksi parhaimpia ratkaisuja koskien uutta kotiamme! Muistattekin varmaan ne punaiset korkeakiiltoiset kaapinovet, jotka asunossamme ennen olivat. Hienot nekin toki olivat, mutta eivät lainkaan meidän tyyliset. Nekin jotka alunperin tätä  maalauttamista "vastustivat" ovat todenneet tämän valkoisen sävyn avartaneen keittiötä ja tehneen siitä isomman ja valoisamman oloisen! Mitäs minä sanoin ;)

Keittiö on A La Carten keittiömallistosta ja koska se oli todella hyvässäkunnossa olisikin ollut hullua lähteä uusimaan koko keittiötä. Niinpä oli mietittävä muita, hieman kukkaroystävällisempiä vaihtoehtoja. Monet ehdottelivat ovien fixaamista dc-fixillä, mutta itse en ollut ajatuksesta niin innostunut. Hommaa siinä olisi ollut hirveästi ja etsimme kuitenkin ihan pysyvää ratkaisua. Niinpä päädyin lähettämään kyselyitä ja tarjouspyyntöjä eri maalausfirmoihin...

PC079988


Jos tottapuhutaan niin sain kyllä kaiken kirjavia vastauksia joiden perusteella muutama karsiutuikin heti pois.  Osa oli valmis kokeilemaan, mutta myönsi ettei ole vastaavaa koskaan tehnyt. Hintahaitari oli aikalailla 400e-700e+alv välillä eli todella laaja. Aloin olla jo epätoivoinen ettemme tälläkään tavoin saisi valkoista keittiötä kun sain Giuseppe Oyltä todella pitkän ja kattavan vastauksen! 
Luottamus kyseistä firmaa kohtaan syttyi heti ja alunperin olin päätynyt heille laittamaan tuttavamme Niina Ahosen suosituksesta viestiä. Niina stailaajana varmasti tiesti nämä jutut ja vieläpä kun Giusepeltä kertoivat juuri maalanneensa vihreät keittönkaapit valkoiseksi onnistuneesti oli päätös tehty!

Myöhemmässäkin viestinvaihdossamme sain todella perusteellisia vastauksia tyhmiinkin kysymyksiini ja uskalsin heille ovemme jättää. Heillä oli kaksi mallikappaletta valkoisen sävystä, joista me päädyimme kylmemmän sävyiseen valkoiseen. Valitsimme myös tälläkertaa mattapintaiset ovet, mutta korkeakiiltoiset ovet olisivat heiltä myös onnistunut.


PC079985


Mies ruuvasi ovet irti ja kuljetimme ne Tehdaskadulle. Itse lähdimme viikoksi aurinkoon rentoutumaan ja loman jälkeen parin päivän päästä saimme hakea ovet! Niin helppoa ja vaivatonta! Puhumattakaan minkä muutoksen tämä projekti keittiöömme toikaan! 
Itse en olisi missään nimessä uskaltanut lähteä ovia maalaamaan, mutta maalauttaminen tuli paljon halvemmaksi kuin koko ovien uusiminenkaan!


Muut keittiön muutostyöt teimmekin itse, mutta näistä lisää omassa postauksessaan.
Nyt minä lähden pakkaamaan, huomenna suuntaammekin joululahjaostoksille Lontooseen!!

5 kommenttia:

 1. Tosi upea lopputulos! Mitä materiaalia nuo teidän ovet ovat?

  VastaaPoista
 2. Vau miten freesi ja hohtava lopputulos! Olen useamman ihmisen kuullut maalauttaneen keittiönovensa ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Iso muutos kohtuullisen helposti. :)

  VastaaPoista
 3. Upea lopputulos ja tyylikäs tuo välitila. Odotan innolla siitä lisää kuvia! Ja ihanaa reissua Londoniin! 😍

  VastaaPoista
 4. Vau, aivan mahtava lopputulos! Eipä uskoisi, että ne ovat olleet punaiset.😊

  VastaaPoista
 5. Upea lopputulos! Ystävälläni onkin vastaava tilanne: huippulaadukkaat kirkkaanpunaiset ovet mutta kun väri ei kuulu hänen lemppareihin. Vinkkaan tuon Giuseppen hänelle 😊

  VastaaPoista