tiistai 10. tammikuuta 2017

KEITTIÖN VÄLITILAN DC-FIXAUS

Olen saanut paljon kysymyksiä koskien keittiön välitilaa ja sen Dc-fixausta, joten ajattelin tehdä aiheesta ihan oman postauksensa.
Valinnanvaraa fixiä etsivälle kyllä löytyy sillä tätä kuviollista kontaktimuovia löytää nykyään todella monissa eri sävyissä ja kuosissa, monilta eri valmistajilta ja merkeiltä. Dc-fixiä löytää nykyään myös perinteisten rautakauppojen lisäksi ihan mm Prismoista, Etolasta ja olenpa Lidlissäkin näitä nähnyt!

Keittön välitilassa oli alunperin musta-kuviollinen tapetti ja sen päällä kirkas lasi. Täältä pääset katsomaan millainen tuo välitila oli ennen muutosta. 
Pohdin todella pitkään miten tuon välitilan muutoksen toteuttaisin mahdollisimman helposti ja halvalla. Kokonaan uuden välitilan tilaaminen ei houkuttanut juurikin tuon hintavuuden vuoksi. Sen lisäksi haaveilin marmorisesta välitilasta ja noh paitsi että se olisi tullut kalliiksi en voi mennä vannomaan että tuo marmori miellyttää silmääni enää esim viiden vuoden päästä.
Niinpä tuo dc-fixin kokeileminen nousi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi, siinä ei paljoa menettäisi mikäli homma epäonnistuisi sillä fixi rullat maksavat parista eurosta ylöspäin. Olisikohan tämä Bauhausista ostamani marmorikuvioinen dc-fix-rulla ollut siinä kympin paikkeilla!

PC079985


Olin aikaisemmin kokeillut pienten esineiden kuten pöytälevyn fixaamista ja todennut homman olevan oikeasti todella hermoja raastavaa! Tästä syystä fixaukseen ryhtyminen ei houkutellut ja mietinkin vielä, että pitäisikö sittenkin sijoittaa vaan kokonaan uuteen välilevyyn. 

Päätimme kuitenkin yrittää ja onneksi niin... Lasilevyn irroitus oli se tässä projektissa suurin homma; sitä varten piti irroittaa myös allas, liesi ja liesituuletin. Sitten vain repimään vanha tapetti pois. 
Mies maalasi seinän vielä varoiksi valkoiseksi, joten jos ja kun tuohon marmoriin kyllästyn on alla jo valmiiksi käyttökelpoinen pohja. 
Sitten vain fixi seinään, muutaman virheen teimme sillä yritimme aluksi laittaa tuon dc-fixin kiinni irroittamatta taustapaperia. Ajattelin sen käyvän näin helpommin kun siihen kerran lasilevy kuitenkin tulee päälle. Turhaa työtä tuli tehtyä parin tunnin verran ja itse olin jo valmis luovuttamaan ja painelemaan pehkuihin, mutta mies halusi vielä yrittää liimapinnan kanssa.

Ja häneltä homma kävi leikiten! En ole ennen uskonut ihmisiä jotka sanovat dc-fixaamisen olevan suht helppoa, mutta nyt todistin tämäkin omin silmin. Itse en vain tällaisissa hommissa taida olla riittävän kärsivällinen ja pikkutarkka joten homma menee minulta yleensä aina penkin alle! Mies taas sai dc-fixin asettumaan suht helposti siististi ja ilman ilmakuplia käyttäen apunaan ainoastaan tapetointilastaa. 
Lopuksi vielä lasi päälle ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen! Käyttössä tämä uusi välitila on nyt ollut n. 2kk eikä moitittavaa ole. Muutaman pienen roskan tarkalla silmälläni olen löytänyt, mutta nekin ovat jääneet fixin ja lasin väliin.

Kysykää ihmeessä mikäli jokin asia jäi mietityttämään tai heräsi muuten vain kysymyksiä!Sellaisen vinkin vielä antaisin, että muistakaa pinnan huolellinen puhdistus ennen dc-fixin laittoa, sillä muovi ei tartu rasvaisiin kohtiin! Sen alta myös kaikki rei`ät ja epätasaisuudet tulevat näkyviin joten päällystettävän pinnan tulisi olla ehjä ja tasainen.

6 kommenttia:

 1. Wau mikä muutos! Tykkäsin kyllä myös edellisen välitilan tapetista, mutta myönnettäköön että tähän verrattuna se oli vähän liian räiskyvä. Nyt lopputulos on harmoninen, rauhoittavampi ja silti todella persoonallinen ja tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi. Ihailen aina sinun sisustussilmääsi, joten olen kovin otettu kehuistasi! Kaapinovien sekä tämän välitilan muutos tekivät kyllä keittiöstä paljon isomman tuntuisen sekä valoisamman ja avaramman.

   Poista
 2. Upea lopputulos, kyllä kannatti fixata! :)

  VastaaPoista
 3. T ei ikinä antaisi minun kontaktoida mitään, mutta onneksi katselua hän ei voi kieltää. :D Iso säästöpeukku kokeilulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   En minäkään fixailisi mitään minkä olisi tarkoitus kestää vuosia. Plus että muoviahan tämä on joten hyvä ottaa mm paloturvallisuus huomioon! Meillä tuohon päälle tuli lasilevy joten sen suhteen ei huolta!
   Mieltä lämmittää kyllä kovasti kun mietin niitä satasia jonka tässä säästi ;)

   Poista