perjantai 20. tammikuuta 2017

THERMOCUT - KUUMAT SAKSET HIUSTENLEIKKAUS

Kuuma saksi leikkaus ( Thermo cut). Ai siis mikä? Tämä oli minunkin ensireaktioni kun paikallisesta lehdestä aiheesta luin. Sitten googlettelemaan hieman lisää, paitsi että paljoakaan ei googlen kautta aiheesta saanut irti. Vaikka thermo cut on ollut jo pitkään maailmalla suosittu ei Suomessa monikaan kampaamo tätä palvelua tarjoa.
Sen verran olin utelias, että varasin ajan Kauneusstudio & suolahuone Selenasta ajan tähän hiustenleikkaukseen. 

Mistä tässä sitten oikein on kyse? Menetelmää suositaan erityisesti niille joiden hiukset katkeilevat ja haaroittuvat, mutta myös niille jotka kasvattavat hiuksiaan. Itseasiassa jo antiikin ihmiset mm Kleopatra hoitivat hiuksiaan ja kuivia latvoja tällä tekniikalla! Nyt menetelmä on vain tuotu nykypäivään. Kuumien saksien teho perustuu siihen että jokaisen hiuksen latva leikkautuu veitsen terävästi pois. Hiuksen pää on kuin sinetöity tai tiivistetty. Toisin kuin tavalliset sakset jotka saattavat jättää latvan rikkonaiseksi – joka taas edesauttaa kaksihaaraisia – kuumat sakset sulkevat pään. Hius ei kuivu samalla tavalla kuin ennen ja se säilyttää luontaisen kiiltonsa. Hius on vahvemman tuntuinen, terve ja joustava. Lisäksi tällainen leikkaus tarjoaa luonnollisen suojan ympäristön haittavaikutuksilta, kuten saasteille. Kuumien saksien lämpötila valitaan riippuen hiusten kunnosta. (Style Workshop)


idkuumatsakset


kuumasaksileikkaus

Harmittavaisesti unohdin ottaa ennen- kuvat, mutta tässä muutama jälkeen- kuva näytille. Kuvien perusteella on toki vaikea sanoa yhtään mitään varsinkaan kun nyt ei ole tarjota sitä ennen-kuvaa.

Leikkauksen jälkeen hiukset tuntuivat ja näyttivät hyväkuntoisilta ja sileiltä, kuten aina hiukstenleikkauksen ja kampaajan föönaamisen jäljiltä. Tässä kohtaa en huomannut oikeastaan mitään eroa tavalliseen. 
Valtava ero tuli kuitenkin esille ensimmäisen pesun jälkeen. Kuinka monelle on tuttua, että kampaajalta lähtiessä hiukset ovat sileät ja hyväkuntoiset, mutta heti ensimmäisen tai toisen pesun jälkeen taas elottomat ja karvaiset? Itselläni käy lähes aina näin, paitsi ettei tälläkertaa! Pestyäni hiukset ensimmäistä kertaa kotona tuntuma oli aivan erilainen. hiukset tuntuivat märkinäkin paljon sileämmiltä eikä hiukset olleet läheskään niin takussa kuin yleensä. hiusten selvittäminen kävi huomattavasti helpommin kuin ennen.

Terapeuttinen tulos saavutetaan kun hoito toistetaan säännöllisesti 2-3 kertaa.


Leikkauksesta on nyt vasta alle viikko, joten seuranta jatkuu ja n. kuukauden päästä olen menossa toistamaan leikkauksen. Koitan tuolloin muistaa ottaa kuviakin toimenpiteestä!Ihanaa viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. En ollutkaan kuullut tuollaisesta. Kuulostaa erityisen hyvältä tekniikalta. Mulla on todella karheat ja helposti kuivuvat hiukset, koska ovat paksut ja luonnonkiharat. Ehdottomasti pitäisi itsekin testata! Mulla on tuo sama juttu, että kampaajakäynnin jättämä sileys katoaa viimeistään toisen pesun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin luin tästä paikallisesta ilmaisjakelulehdestä! Hiusten kasvuun ja kuntoon ei oikeastaan voi muuten vaikuttaa kuin leikkaamalla, jospa tämä olisi pikkaisen parempi leikkausmenetelmä ;) Aina sopii toivoa!
   Olen aina kadehtinut sinun ihanaa luonnonkiharaa hiustasi, mutta haasteensa aivan varmasti siinäkin!

   Mukavaa viikonloppua Reetta, oli ilo saada kommentti sinulta!

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoista! Olen viime kampaajakertojen välissä huomannut itselläni oikeastaan ekaa kertaa elämässäni haaroittuneita hiuslatvoja ja hieman mietteliääksi se on vetänyt. Aikaisemmin minun hiukset on aina kasvaneet vauhdilla, mutta nyt tuntuu että on hitaampaa. Tässähän saattaisi olla mulle sopiva juttu! Kiitos postauksesta ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä menetelmä lupailee apua juuri kuvailemiisi ongelmiin. Hivenen kalliimpi leikkausmenetelmä tämä on, mutta eihän siinä kokeilemalla oikeastaan mitään menetä.
   Itselläni kaksihaaraisia on valitettavasti, pyrinkin aina kun mahdollista välttämään fööniä/suoristusrautaa mutta kokonaan ilman näitä en pysty elämään :)

   Kiitos kun jätit kommentia niin minäkin löysin tieni blogiisi! <3

   Poista