tiistai 17. tammikuuta 2017

TYÖ- JA VIERASHUONEEN SISUSTUSSUUNNITELMA

Huhhuh, se olisi taas uusi viikko alkamassa! Itse koitan "toipua" tässä kolmen yön työputkesta! Yllättävän hyvin tuo valvominen sujui. Ehdin tässä ennen kuin haen lapset hoidosta suunnitella hieman yläkerran vieras/ työhuoneen sisustusta. Nyt kun alakerta alkaa olla valmis niin onkin aika käydä yläkerran kimppuun!

Työhuone on nykyaikana ehkä väärä ilmaisu pöytäkoneiden väistettyä läppäreiden ja ipadien tieltä ja myönnä kyllä, että läppärillä työskennellessäni sitä tulee useimmiten istuttua joko ruokapöydän ääressä tai sohvalla. Ergonomista I know :)
Meiltä kuitenkin löytyy myös imac jonka vannoutunut käyttäjä olen. Jos minun täytyy valita niin mieluiten käytän pöytäkonetta kuin esim läppäriä sen verran vanhanaikainen taidan olla. Niinpä tuolle yläkerran ainokaiselle huoneelle lankeaakin kaksi funktiota jotka sisustussuunnittelussa ottaa huomioon. Huoneen tulee toimi sekä työ, että vierashuoneena. Huoneeseen sijoittuu näiden lisäksi myös pieni nurkkaus vaatteilleni ja kengilleni, joten haastetta riittää.

homevialaura_inspiraatio


Vierassänky on aika olennainen osa vierashuonetta vai mitä? Paitsi, että se toimii petinä yökyläilijöille tarvitsemme yläkertaan rauhaisan paikan jossa nukkua yövuoron jälkeen häiriöittä. Koska huone toimii myös työtilana ja vaatehuoneena sain tuosta sängystä varsinaisen ongelman. 120x200 senttisenä sänky tulee olemaan aika iso osa huonetta ja itse en haluaisi sen olevan huoneen hallitsevin elementti. Mutta kodin ongelmakohdissa minua usein ohjaa sanonta korosta sitä mitä et voi piilottaa. Niinpä otinkin asiakseni tutkia miten naamioida tuo sänky kauniiksi osaksi huoneen sisustusta ja päädyin ensin googlettelemaan Gervasonin Ghost-sarjaa ja siitä sitten Home via Laura- blogiin. Lauran on nimittäin toteuttanut DIY version kyseisen Ghost sarjan sängystä. Niin tyylikästä! Lauran blogista tuli oitis muuten yksi suosikeistani ja kahlasin eräs ilta kaikki hänen postauksensa läpi!

Nyt kun saadaan vaan sänky tilaukseen pääsen minäkin toteuttamaan oman DIY versioni ja kappas tämäkin sisustusongelma on ratkaistu! Muilta osin huoneessa onkin jo melkein kaikki tarvittava. Ikean Vallöby- matto on toinen hiljattain tekemistäni mattohankinnoista ja se poikkeaakin huomattavasti kotimme muista matoista. Suosin nimittäin yleensä hillittyjä ja yksivärisiä mattoja, mutta jokin tässä itämaistyylisessä matossa kuitenkin viehätti.
Uusi työpöytä vielä ostoslistalla keikkuu kuten myös lattiavalaisin. Näidenkin kohdalla aion turvautua Ikean valikoimaan ja työpöydäksi onkin suunnitteilla kuvassakin näkyvät pukkijalat+pöytälevy yhdistelmä. Ainut seikka joka mietityttää on, että Ikean sivuilla noiden Lerberg-pukkijalkojen sävyksi ilmoitetaan harmaa, itse kun haluaisin nimenomaan mustat jalat. Haylta itseasiassa sellaiset löytyisivätkin, mutta hintakin on sitten yli kymmenkertainen näihin Ikean pukkijalkoihin verrattuna. Osaisiko joku teistä kertoa millainen harmaa sävy tuo on? Tai pystyisiköhän niitä maalaamaan mustaksi?

Lisää aiheesta kun pääsen toteutuksen asteelle!

Kollaasin valokuva: Home via laura
Kollaasin tuotteet: naulakko Bedesign / ton-tuoli Forme / työpöytä & matto Ikea

2 kommenttia:

 1. Noiden pukkijalkojen väri on kyllä aika harmaa, itse en ainakaan tykännyt! Mustalla spray-maalilla vedin kertaalleen ja lopputulos oli hyvä. Onneksi tein tämän kokeilun, sillä olin jo ostamassa HAYN pukkijalkoja, säästyipähän rahaa muihin hankintoihin ;) Iloista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Juuri tätä tietoa kaipasinkin!
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista