tiistai 14. helmikuuta 2017

VIISI VINKKIÄ HELPOMPIIN ARKIAAMUIHIN LAPSIPERHEESSÄ

 
 
 

Huomenta!
Meillä on nyt takana kaksi kuukautta työ-ja päiväkotielämää, muutos on ollut melkoinen. Teemme epäsäännöllistä työtä ja lapset ovat vuoropäivähoidossa joten on sanomattakin selvää, että arki on välillä aika kaaosta tai olisi ilman ajantasalla olevaa kalenteria. Lapset menevät hoitoon joko klo 6.30 tai klo 10 riippuen meidän työvuoroista. Erityisesti nuo aikaiset aamut ovat vaikeita, mutta niistäkin ollaan selvitty!
Listasinkin ylös muutamia vinkkejä joilla meillä helpotetaan arkiaamuja lapsiperheessä:
 
 

P1260121

 
1. Lataan kahvinkeittimen aina illalla valmiiksi ja lisään smoothie-pulloon kaikki ainekset valmiiksi. Ensimmäisenä aamulla napsautankin kahvinkeittimen päälle ja surautan smoothie ainekset sekaisin.
Kahvin ja smoothien nautin rauhassa autossa työmatkalla. Tämä on minulle eräänlainen henkireikä
 
2. Kun lähtö kotoa on 6.15 niin herätyskello soi 5.30. Suosin siis nopeita lähtöjä, sillä olen huomannut että mikäli aikaa on liikaa homma menee helposti sähläämiseksi ja haahuiluksi.
 
3. Laitan illalla valmiiksi molempien reput kuten myös omat ja lasten vaatteet. Välillä tekisi mieli laistaa tästä, mutta en anna asiassa periksi sillä tiedän että aamulla vaatteiden miettimiseen ja etsimiseen tuhlaantuu liikaa aikaa
 
4. Kellon soidessa nousemme tytön kanssa molemmat heti, mutta kolmevuotias jäisi niin mielellään vielä vällyjen alle. Olen huomannut, että herättely saa hänet vain kiukkuiseksi niinpä laitan lastenohjelman päälle eikä aikaakaan kun poikakin jo kömpii olohuoneeseen.
 
5. Pojan katsellessa lastenohjelmaa laitan tytön ja itseni valmiiksi. Samalla kun lapset katsovat televisiota syövät he jotain pientä; hedelmä, rusinoita tms. Varsinainen aamupala tulee sitten päiväkodissa. Heidän katsellessa ohjelmia myös ulkovaatteiden pukeminen sujuu suht helposti. Jakson loppuminen onkin sitten merkki, että on aika siirtyä autoon.
 
 
 
 
P2110181

Ja jos nyt tänään kaikki menikin pieleen niin hei, aina on huomenna uusi päivä!
 
 
Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!

2 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä tulevaa syksyä varten! En tullut ajatelleeksikaan että smothienkin voi tehdä jääkaappiin odottamaan :)
  Vaikka meillä ei vielä hoitokuviot ole alkaneet niin voisin jakaa oman vinkkini; nimittäin tuorepuurot. Valmistuu myöskin yön aikana jääkaapissa ja on itselle sitten heti aamusta valmiina syötäväksi tai miksei töihinkin mukaan otettavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuorepuuron olinkin ihan unohtanut! Yhdessä vaiheessa tein erilaisia tuorepuuroja joka ilta jääkaappiin odottamaan aamua!

   Poista