torstai 27. huhtikuuta 2017

TUKISUKAT TESTISSÄ


* Kaupallisessa yhteistyössä: Color4care


Sain tuossa jokin aikaa sitten yhteydenoton Color4Care sivustolta jossa tarjottiin mahdollisuutta kokeille heidän tukisukkiaan. Tukisukista minulle tulee ensimmäisenä mieleen lentomatkat, leikkaussalit ja vanhat mummot! Tarkempi tutkailu kuitenkin osoitti, että olen ollut totaalisen väärässä ajatusteni kanssa sillä tukisukat on tarkoitettu parantamaan jalkojen verenkiertoa. Sukkien tuoma tuki ennaltaehkäisee verenhyytymiä ja suonikohjujen syntymistä. Olen nähnyt aika hurjiakin suonikohjuja, joten jos vain mahdollista pyrin tekemään kaikkeni ennaltaehkäikseni moisten muodostumista omiin jalkoihini! Tukisukat ehkäisevät niin ikään turvotusta ja ne ovat miellyttävät hierovan ominaisuutensa vuoksi väsyneille jaloille.


P4240317Itse kokeilin tukisukkia ensimmäisen kerran yövuoroissa. Jostain syystä yövuorojen jälkeen jalkojani särkee aina samalla tapaan kun joskus teininä kasvukivuista kärsiessäni. Näiden kolmen yön jälkeen jalkoja särki kyllä jonkin verran, mutta särky ei ollut lainkaan niin voimakasta kuin aiemmin, uskon tämän olevan täysin tukisukkien ansioita. Harmi, että tämä apu saapui paikalle vasta nyt kun en enää yövuoroja tee! Sukat ja työsandaalit muodostavatkin hyvännäköisen yhdistelmän! Ja kyllähan työvaatteetkin voivat olla paitsi käytännölliset niin myös hyvännäköiset ja  juuri näillä pienillä jutuilla/asusteilla voimme tuoda omaa tyyliämme ja persoonaamme esille muuten niin samankaltaisessa työvaatetuksessa. Color4Caren valikoimaan kuuluu mm Birckenstockin- työsandaalit joiden nimeen ainakin itse vannon. Tämä oli ainakin itselleni postiivinen huomio!

Niinpä päätin ottaa nämä tukisukat testiin myös liikkuessani, kompressiovaatteet ovatkin itselleni aiemmin tulleet tutuiksi juurikin liikunnan saralla. Näiden tukisukkien paine on n. 16-18 mmHG, joka vaikuttaa juuri sopivalta kun ottaa huomioon, että sukkia on mahdollista pitää jaloissa vaikka koko päivän. Koska en ole mikään urheilija vaan liikuntasuoritukseni koostuvat lähinnä kävely- ja juoksulenkeistä, nyt olen tosin kaivanut myös pyöräni esille näiden tukisukkien tuki tuntuu juuri sopivalta omiin tarpeisiini.P4240320


P4240330


Color4Caren nettisivut tarjoavat paljon muitakin tuotteitta, ajatuksena lisää väriä hoitotyöhön. Myöskin ei-hoitoalalla työskentelevät löytävät sivustolta tuotteita mm juhlatarvikkeiden, vaatteiden tai esim tennareiden saralta!
On muuten kumma juttu; vaikka vaatekaappini koostuukin varsin neutraaleista beigen, valkoisen ja mm tummansinisen sävyistä urheiluvaatteideni haluan olevan mahdollisimman värikkäitä! 
Postilaatikko postaus ei sekään ole unohtunut vaan odottelee luonnoksissa muutamaa kuvaa jotka jouduin ottamaan uusiksi hukattuani vanhat!
Nyt toivotan teille kaikille ihanaa loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Saako hoitotyössä käyttää sandaaleja? Luulis et kärjen pitäisi olla umpinainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa mikä on käytäntö esim leikkureissa tms mutta meillä psykiatrialla on tapana käyttää ihan omia vaatteitakin. Turvallisuussyistä kiinnittäisin huomiota ennemmin siihen että työkengissä on kantapään taakse menevä lenkki, jota esim omissa sandaaleissani ei kyllä ole :)

      Poista